¨Το Geniusbaby.gr σας προτείνει να περάστε τον χρόνο σας έξυπνα και δημιουργικά με τα παιδιά σας στο σπίτι δημιουργώντας σπιτική πλαστελίνη !

Είναι γεγονός ότι τα παιδιά λατρεύουν τις πλαστελίνες και τις κατασκευές από αυτές! Τώρα μπορείτε να φτιάξετε την δικιά σας πλαστελίνη εύκολα, γρήγορα και οικονομικά με απλά υλικά που όλοι έχουμε στις κουζίνες μας. Η συνταγή είναι τόσο εύκολη που τα ζουζούνια σας μπορούν να βοηθήσουν ακόμα και στην εκτέλεση της συνταγής.
Για τα πλαστελίνη-ζύμη θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 1 Κούπα Αλεύρι
  • 1/3 Κούπας Αλάτι (Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και παραπάνω βοηθάει στην συντήρηση )
  • 1/2 Κούπα χλιαρό προς καυτό  νερό
  • 1 κουταλιά σούπας φυτικό λάδι
  • Διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο). Στο σούπερ μάρκετ μπορείτε συνήθως να το βρείτε στα μπαχαρικά ή στα είδη ζαχαροπλαστικής. Το κρεμόριο θα βοηθήσει η ζύμη σας  να γίνει ελαστική.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τοποθετώντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι η ζύμη της πλαστελίνης να δέσει. Πάνω σε μια λαδόκολα τοποθετούμε την ζύμη ζυμώνουμε καλά με τα χέρια ώστε η ζύμη  να μην κολλάει στα χέρια μας. Για δική σας διευκόλυνση κατά το ζύμωμα προτείνουμε να φορέσετε γάντια. Αν δείτε ότι η ζύμη σας βγήκε σκληρή προσθέσθε σιγά σιγά λίγο νερό, ενώ αν δείτε ότι η ζύμη σας βγήκε πολύ υγρή προσθέστε σιγά σιγά λίγο αλεύρι.

Στη συνέχεια χωρίζετε σε δύο, τρεις ή τέσσερις μπάλες και προσθέτετε μερικές σταγόνες  από το χρώμα ζαχαροπλαστικής που επιθυμείτε (περίπου 2-3  σταγόνες) και συνεχίζετε το ζύμωμα σε κάθε μπαλίτσα μέχρι να έχει αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα.

Χρήσιμες Συμβουλές

  1. Διατηρήστε τα ζυμαράκια κλεισμένα καλά σε ταπεράκι, βαζάκια, σακουλίτσες, μεμβράνες για να μην  ξεραθούν.
  2. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο
  3. Αν η ζύμη ξεραθεί της ρίχνουμε σταγόνες νερού για να αποκτήσει ξανά την ελαστικότητά της.